Over ons

agrop_logoAGROP NOVA is opgericht in 2001 en diende als opvolger van het in 1992 gestarte bedrijf Greenfield. AGROP s.r.o. is gespecialiseerd in de productie van massieve drielaagse houtpanelen. Deze multigelaagde elementen – bij ons meer bekend als Bioboards – worden al meer dan 20 jaar geproduceerd.  Voor de productie van NOVATOP wordt overwegend Tsjechisch hout gebruikt. Jaarlijks worden meer dan 60.000 kubieke meter hout verzaagd en verwerkt tot meer dan 1,3 miljoen m2 massieve houten panelen, oftewel 640 volle vrachtauto’s. Daarmee behoort AGROP s.r.o. tot één van de grootste fabrikanten van massieve houten panelen in Europa. De grote kracht van het bedrijf is de moderne technologie waarmee houtafval verwerkt tot ecologische houtbriketten. De maandelijkse productie bedraagt ongeveer 800 ton.

Investeringen en ontwikkelingen

In de afgelopen jaren is aanzienlijk geïnvesteerd in nieuwe ontwikkelingen en technologieën. Hierdoor is de productiecapaciteit aanzienlijk verhoogd, evenals de verbetering van de oppervlaktekwaliteit en vooral een grotere flexibiliteit in het leveringsprogramma van tal van afmetingen en sterkten. De belangrijkste stap was de beslissing om de productie van bouwelementen verder uit te breiden. “Een belangrijke rol was hier weggelegd voor de Zwitserse experts op het gebied van houtconstructies,” zegt Ing. Jiří Oślizło, CEO. “Samen met hen bedachten wij hoe wij ons drielaags houtpaneel moesten omzetten in een groot formaat volhoutpaneel. Zo ontstond het lamellenelement en al snel daarna het idee voor het realiseren van een volledig bouwsysteem in houtbouw, op basis van massieve vaste gelamineerde houtelementen. Daarmee ontstond het merk NOVATOP. ”

Kwaliteitsgarantie

Het volledige productieproces wordt gecontroleerd door onafhankelijke binnenlandse en buitenlandse controle-instanties en voldoet aan de strenge criteria van een hele reeks aan certificeringen. Het multiplex heeft een algemene toestemming in Duitsland, de ‘Europese Technische Goedkeuring’ (ETA) en de CE-markering. Ook volgen wij  alle nieuwe ontwikkelingen op de voet. Het toegepaste naaldhout beschikt over de certificering PEFC en de standaard ISPM. Als eerrste fabrikant van gelamineerd hout wonnen wij de etikettering ‘NaturePlus’ .

Certificaten

certificaten

Vakmanschap

Onze productie en de export naar vele landen over de hele wereld biedt werk aan honderden mensen en tevens de behoefte aan doorlopende investeringsactiviteiten (bouw van nieuwe hallen, investeringen in nieuwe technologieën en producten). Innovatieprojecten werden met succes gehonoreerd door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling en medegefinancierd door het Ministerie van Industrie en Handel, in het kader van het programma voor de industrie en handel, en het programma Eco-Energy. De productietechnologieën werden geleverd door gerenommeerde bedrijven, zoals  onder andere Steinemann, Weinig, Diegenbacher, Italpresse, Mühlböck, Reichenbacher, Hundeger en Microtec. Wij kiezen voor langetermijnpartners, gebaseerd op technische ervaring en professionaliteit. Bij de ontwikkeling van nieuwe NOVATOP-producten werken wij samen met de Zwitserse partner HWZ, SJB en Duitse University in Karlsruhe.