Montage

De grootformaat NOVATOP-panelen worden volledig op maat op de bouwplaats aangeleverd. Dat betekent dat ze volledig naar wens van de klant worden gemaakt. De muur- en plafondelementen zijn al voorzien van alle benodigde openingen voor ramen en deuren, maar ook voor leidingen van installaties en eveneens voorzien van openingen voor warmte- en geluidsisolatie. Met behulp van een bouwkraan worden de panelen in enkele uren tijd rechtstreeks vanaf de vrachtwagen – zonder tussenopslag – in de bouw gemonteerd.

De elementen worden vastgezet op een prefab kelder, plafond of aan andere panelen.  Voor het bevestigen van de elementen worden houtschroeven toegepast. Voor de koppeling met andere constructie-onderdelen wordt van tevoren overlegd over de toe te passen verbindingen.

Buitenmuren: na het plaatsen van de elementen kan worden gestart met de verdere afbouw. De buitenmuren kunnen worden voorzien van isolatiematerialen of ventilerende geveldelen. In de openingen kunnen de ramen en deuren worden geplaatst en op het dak kan door de aannemer of in eigen beheer de verdere dakbedekking worden gerealiseerd.

Interieur: vanwege de hoge visuele kwaliteiten van de NOVATOP-panelen kunnen deze in het interieur in het zicht worden geplaatst. Kiest men liever voor een afwerklaag, dan kan dat met gips of gipsplaten. De achterconstructie kan eventueel worden gepleisterd of van wandtapijten worden voorzien.

De zichtkwaliteit van de wanden en het plafond kunnen – voor installaties – tijdens de productie worden aangepast.

Uitgebreide instructies voor de montage kunt u hier downloaden.