Het NOVATOP Systeem

Het NOVATOP bouwsysteem bestaat uit grootformaat elementen. Het systeem kent vijf componenten (solide, open, element, akoestische en statische elementen). De elementen zijn als volledig gebouw of als afzonderlijk gebouwonderdeel toepasbaar.

De basis van de NOVATOP-producten wordt gevormd door met elkaar verbonden vurenhouten lamellen, die in lagen zijn opgebouwd. De individuele lagen worden 90° met elkaar verbonden. Het aantal toegepaste lagen bepaalt de uiteindelijke sterkte van de elementen. Het hout wordt gedroogd totdat een vochtigheid van 8% is bereikt. Hierdoor ontstaat een hoge stabiliteit en wordt kraken voorkomen.

Optimale verlijming

De lamellen worden optimaal met elkaar verlijmd, waarbij gebruik wordt gemaakt van hooggekwalificeerde polyurethaan lijmen. Deze lijmen voldoen aan de Europese normen voor de productie van structurele houtpanelen en zijn goedgekeurd voor zowel binnen- als buitentoepassingen. Wie de NOVATOP producten aan een nadere blik onderwerpt, zal verrast zijn door de dimensionale nauwkeurigheid: niet alleen de hoge sterkte en stabiliteit van de producten, maar ook de hoge kwaliteit van de verlijming trekt onmiddellijk de aandacht.

Door het toepassen van een verfijnd droogsysteem en een hooggekwalificeerd lijmsysteem zijn de panelen vormvast, ook bij een veranderende luchtvochtigheid.

Wat zijn de mogelijkheden van NOVATOP?

NOVATOP biedt volledig nieuwe architectonische en ontwerpmogelijkheden op het gebied van houtconstructies. De individuele systeemelementen zijn compatibel met staal, glas, beton en worden toegepast in elk ander ontwerp, maar ook bij houtskeletbouw en metselwerkstructuren. Het NOVATOP-systeem is ontwikkeld op basis van eenvoudige constructieve details, met een minimum aantal verbindingen en een eenvoudige ontwerpstructuur.

Breed toepasbaar

Het NOVATOP-systeem is geschikt voor bouwprojecten in de ruimste zin van het woord: van eengezinswoningen tot en met luxe en residentiële gebouwen, kantoorgebouwen, scholen, sporthallen en grote industriële hallen. De elementen zijn eveneens toepasbaar in delen van de bouw. NOVATOP-projecten worden gerealiseerd naar een ontwerp van een architect of als kant-en-klaar product geleverd aan bedrijven die zich bezighouden met de houtbouw of woninginrichting.

Energiebesparing

NOVATOP wordt gebruikt voor de bouw van energiebesparende en energieneutrale woningen en maakt sinds 2009 deel uit van de Passive House Centre Association. NOVATOP is ook toepasbaar bij renovaties, verbeteringen aan woningen en gebouwen, uitbouw en toevoegingen aan woningen en gebouwen enzovoorts… Ook is het mogelijk delen als daken en plafonds te monteren met NOVATOP.

De schoonheid van natuurlijk hout

NOVATOP biedt de schoonheid van natuurlijk hout, waarbij de diverse structuren ook in het interieur gebruikt kunnen worden. NOVATOP wordt gekenmerkt door de aantrekkelijke, natuurlijke uitstraling van hout en is toepasbaar in de meest moderne ontwerpconcepten.

De bovenlaag van de platen kan bewerkt of gekleurd worden. Ook bedradingen en kavels kunnen al tijdens het productieproces volledig naar wens van de klant worden aangebracht.

Met Zwitserse precisie

Het NOVATOP-systeem is ontworpen in Zwitserland en wordt geproduceerd in Tsjechië. Hierbij wordt voornamelijk gebruikgemaakt van Tsjechisch hout. De productie is volledig in overeenstemming met de strenge milieuvoorschriften. Het productieproces voldoet aan strenge criteria en een reeks van certificeringen (PEFC, Natureplus, ETA…).

Moderne productiemethoden

Het bewerken van de onderdelen gebeurt met CNC-machines. De machines zijn volledig computergestuurd. Ontwerpen worden vanaf de voorbereiding rechtstreeks naar de productie verstuurd, zonder menselijke tussenkomst.